You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Bedrijfsvideo Afvalverwerking

Voor diverse bedrijven in de afvalverwerking mochten wij een film maken om te laten zien hoe dat eigenlijk allemaal werkt. Ieder bedrijf heeft daarin weer zijn eigen specialisme ontwikkelt. Dat is mooit te zien bij deze film over het familiebedrijf Baetsen.


Bedrijfsvideo Baetsen

Familiebedrijf Baetsen is al sinds 1960 een belangrijke speler in de transport en recycling. Met vestigingen in Veldhoven, Son en Echt is het bedrijf werkzaam in 3 takken van sport; Internationaal transport en kraanverhuur, bouw- en grondstoffen en de inzameling en recycling van rest- en afvalstromen.

Als internationaal transportbedrijf werkt Baetsen tot ver over de landsgrenzen. Door de grote diversiteit aan laadvermogens van de transportvoertuigen, kan aan elke vraag worden voldaan. Ook voor uw verticale transporten en hijswerkzaamheden bent u bij Baetsen aan het juiste adres. Men heeft een jarenlange ervaring in zware hijsklussen en beschikt over vooral zware kranen tot wel 200 ton en een werkhoogte van 100 meter.

Het bouw- en grondstoffen bedrijf van Baetsen voorziet in de leverantie van primaire- en secundaire bouwstoffen zoals alle soorten zand, grind en granulaten, welke ondermeer gewonnen worden uit de recycling van Bouw- en sloopafval. Deze bouwstoffen zijn ondermeer geschikt voor de wegenbouw en als grindvervanger in beton en drainerende constructies.

In het bedrijf Containers en Recycling is de inzameling, transport en verwerking van zowel bouw- en sloopafval, bedrijfsafval én huishoudelijkafval verenigd. Baetsen beschikt hiervoor over een divers wagenpark met huisvuilauto's, diverse soorten containerauto's en kipperauto's waarmee containers in alle soorten en maten van 140 liter tot 50 m³ ingezameld worden. Op de drie recyclinglocaties worden de ingezamelde afvalstoffen opgeslagen, gescheiden, gebroken en verwerkt tot herbruikbare grondstoffen voor de spaanplaatindustrie, wegenbouw en betonindustrie.

De uitdaging van Baetsen Recycling zit in het nieuw leven creëren voor oude materialen. Veel materialen zijn geschikt voor hergebruik. Daarom is het bedrijf zeer actief op het gebied van nieuwe, innovatieve, duurzame werkwijzen en technologieën. Denk hierbij aan de unieke innovatieve sorteerrobot die volautomatisch diverse fracties uit de reststromen haalt. Bijzonder is ook Liquisort, een nieuwe technologie waarmee verschillende soorten non-ferro metalen van elkaar worden gescheiden.

Gemeenten kennen Baetsen als een partner die grensverleggend is op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid. Samen streeft men naar afvalvrije milieuvriendelijke gemeenten. Niet alleen worden hiervoor veel reststromen gerecycled, maar ook worden voor inzameling van huishoudelijk afval voornamelijk voertuigen ingezet die rijden op groen gas.

Voor de ondersteuning van al deze verschillende bedrijfsprocessen heeft Baetsen gekozen voor de hybride ERP-oplossing van Waste Insight.

Baetsen; een professionele en innovatieve speler in de Nederlandse afval industrie met een groen hart.

Het geheim van een goede bedrijfsfilm zit in het kunnen vangen van de sfeer en de cultuur in de beelden.