You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Bedrijfsvideo Paarden

Van der Haak Videoproducties heeft een passie voor de paardenwereld. In dit specifieke geval gaat het om een zorgvoorziening waar met paarden gewerkt kan worden. Maar ook paardenobject die in verkoop genomen worden of een presentatie van een hengst of merrie kunnen wij voor u op beeld vangen.


Bedrijfsvideo Paard & Coaching Dymphy

Paardencoaching is eigenlijk een verkeerde naam, beter zou zijn, paard en coaching. Paarden zijn de leermeesters, de menselijke coach vertaald wat er gebeurt.

Paarden kunnen ons spiegelen en ons ervan bewust maken hoe we in het leven staan, dit doet het paard van nature, want het paard is in de natuur een prooidier, dus kwetsbaar. Door zijn omgeving te “spiegelen”, weet hij hoe veilig hij en zijn kudde is.(ligt er een hongerig leeuw op de loer of heeft hij zijn buikje vol).
Als iemand onzeker, bang of boos is, kan je dit aflezen aan het paard. Gaat de klant bij het paard staan, zal het paard allereerst contact zoeken bij die persoon. Zodra dit gelukt is, neemt het paard automatisch de energie en de spanning van de klant over, waardoor hij spiegelt. Door dit gedrag te vertalen komt de ander tot eigen inzichten. Dit proces kan nog verdiept worden door specifieke oefeningen in te zetten die tot persoonlijke groei en bewustwording van de klant dienen.

Paard en coaching is geschikt voor iedereen, voor volwassenen, kinderen, individueel of met het gezin, maar ook in groepsvorm b.v. voor teams.
Ook voor mensen met een verstandelijke beperking kan het coachen met paarden een meerwaarde opleveren.
Paard en coaching kan ingezet worden bij:
Stress en burn out
Geen keuzes kunnen maken
Onzeker zijn
Als assertiviteits training
Bang om de controle over jezelf te verliezen
Omgaan met lichamelijke klachten, invaliditeit
Bij teams om de samenwerking te verbeteren, persoonlijk leiderschap , vergroten daadkracht en efficiency

Paard en coaching is een middel om tot persoonlijk bewustwording te komen en antwoorden te vinden op persoonlijke thema’s.
Paard en coaching is juist uniek, omdat het bij mij buiten in een natuurlijke omgeving is en het paard voor veel mensen indrukwekkend en imposant is. Dit helpt om in het “hier en nu” te zijn.
Ik werk met paarden die betrouwbaar zijn, ga met respect met mensen om en paarden zijn oordeel vrij. Veel mag , niets moet, er is geen goed of fout.

Specialisatie<\b>
Ik biedt ook paardencoaching aan voor mensen die te maken hebben met kanker, (ex)kankerpatiënten en hun naasten, vrienden, mantelzorgers , medewerkers in de zorg.
Doordat ik zelf in de zorg en veel met deze mensen gewerkt heb, zag ik ook de gevoelskant van wat kanker met zich meebrengt. Praten over kanker en wat het met je doet is vaak moeilijk. Mensen praten vaak makkelijker als er een paard bij staat dan dat er iemand tegenover hen aan een tafel zit.
Doordat het paard spiegelt wat hij waarneemt worden gevoelens herkent en doordat ik als coach het gedrag van het paard weet te vertalen en bespreekbaar maak, wordt hun gevoel en emotie ook erkent. Het mag er zijn.
Voor naasten en mantelzorgers is er aandacht voor zichzelf, die gunnen ze zichzelf vaak niet, er wordt vaak naar de zieke gevraagd, maar hoe het met hen gaat, deze vraag stellen ze vaak niet, of er wordt snel overheen gepraat. Daarom is het fijn als er over hun gevoelens gepraat kan worden en zich kunnen uiten, want om voor een kankerpatiënt te zorgen is niet niks.

Ook wordt er op mijn locatie reiki, lichaam en voetmassages gegeven. Deze worden verzorgd door mijn zus Rian, hierbij maakt ze gebruik van zelfgemaakte oliën en kruiden.
Er kan een combinatie paardencoaching en(reiki) massage geboden worden, dit werkt vaak nog beter en het geeft een waar wellness gevoel.

Het geheim van een goede bedrijfsfilm zit in het kunnen vangen van de sfeer en de cultuur in de beelden.