You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Bedrijfsvideo Onderwijs

Of het nu gaat om basisonderwijs of middelbaar onderwijs of zelfs universiteit, een video geeft altijd een perfect kijkje in de keuken van deze instellingen. Het helpt de onderwijsinstelling zichzelf goed te presenteren en de leerling of student misschien wel bij hun uiteindelijke schoolkeuze.


Bedrijfsvideo Penta College Bahûrim

Onlangs waren we te gast op het Penta College Bahurim in Brielle om eens te ontdekken wat dat nu voor school is. We vroegen diverse leraren en tieners het hemd van het lijf om eens goed te ontdekken waarom je HIER moet zijn.

Allereerst maar eens de naam! Bahurim, wat betekent dat eigenlijk.

Nou laten we dat samenkomen maar eens onder de loep nemen. Dat doen de jongeren hier op verschillende plaatsen. Bijvoorbeeld in de klas. Het college biedt ruimte aan leerlingen voor Mavo, waarbij zowel de richting TL als GL worden aangeboden EN aan leerlingen met een Havo advies, waarbij ze tot en met het derde jaar hier de lessen volgen. Voor de twee hoogste klassen stromen ze eenvoudig door naar het PENTA college CSG Jacob van Liesveldt in Hellevoetsluis.

FF vragen hoor, wat maakt deze school bijzonder?

Zoals je ziet wordt er bij de lessen gebruik gemaakt van moderne leermiddelen zoals een digibord. Inmiddels werken de nieuwe leerlingen met laptops, omdat computers en schermen nu eenmaal de toekomst zijn. Is dat eigenlijk wel fijn zo’n laptop? En waarom dan wel?

Naast de normale lessen zoals Nederlands, frans en duits worden er ook wat meer praktisch theoretische vakken geven. Bijvoorbeeld biologie. Wat zijn jullie aan het doen? Zo dus niet alleen saaie leerstof maar ook wat praktische dingetjes. Waarom zitten jullie eigenlijk op deze school
en jij?

Niet allen binnen, maar in bijvoorbeeld GL ga je echt aan het werk! Is dat leuk? Waarom?

Waarom zit jij op deze school?

En is dit nog niet spectaculair genoeg, dan maar ff bij de natuur- en scheikunde lessen kijken.

Waarom is dit een leuk vak?
Waarom werken die docenten eigenlijk op deze school?
En wat wil je ze eigenlijk meegeven?
FF kijken of dat een beetje strookt met wat jullie verwachten van een leraar.
Nou lijkt me wel dus!

Soms heb je wat hulp nodig bij een bepaald vak, omdat het je niet ligt of omdat je mischien wel adhd hebt of dyslectie wat dan ook. Ook dan wordt je hier goed begeleid. Bijvoorbeeld in kleine groepen. Is dat fijn?

Maaaar er is meer. Op het gebied van sport bijvoorbeeld. De school beschikt naast een gewone gymzaal over een super de luxe multi court. Hierin worden als het weer dat toelaat diverse sporten gedaan. Welke dan?
Wat is eigenlijk een specifiek kenmerk van deze school?
Sporten dus! Goed voor je, leuk leerzaam, gezond.
Oh ja over gezond gesproken. Heeft de kantine naast alle lekkere dingen ook nog een beetje gezonden dingen?

De pauze breng je door in de grote multifunctionele ruimte, in het court of gewoon buiten natuurlijk. Zoals je ziet doet ieder zijn ding, omdat iedereen zich zelf mag zijn!. Wordt er eigenlijk ook gepest?
Weet je dat zeker?

En dit zijn de kluisjes. Ook die mag je naar eigen inzicht inrichten! En dat doen ze dus ook.

Nou, volgens mij heb je zo wel een beetje een beeld van de school. Nu nog maar even wat van je schoolgenoten aan het woord laten dan?

Kortom een kleine gezellige gave moderne unieke fijne prettige school!

Het geheim van een goede bedrijfsfilm zit in het kunnen vangen van de sfeer en de cultuur in de beelden.