You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.


Iets over ons team

Herman van der Haak

projectleiding | regie | camera

Na een aantal jaren gewerkt te hebben in de reiswereld en als projectleider, is Herman in 2004 vanuit hobby gestart met het filmbedrijf Image Report. Eerst in de makelaardij waarbij o.a. in samenspraak met Funda, de woningfilm op de kaart is gezet. Sinds 2006 heeft hij zich meer toegelegd op bedrijfsvideo en productievideo.

Nu na 500 films kunnen we zeggen dat zijn kracht ligt in het vangen van de bedrijfscultuur in de beelden en het coachen van de mensen voor de camera. Hierdoor wordt een perfect aansluitende sfeer neergezet in de uiteindelijke bedrijfsvideo. De derde tak waarin hij werkzaam is, is de evenementenvideo. Hierbij gaat het voornamelijk om meercamera projecten, waarbij hij zowel camerawerk als beeldregie doet.

In 2017 is het bedrijf Image Report omgedoopt tot Van der Haak Videoproductie, om zo meer herkenbaarheid te geven aan het familiebedrijf

' Een filmpje maken kunnen we allemaal wel, maar als het voor klanten moet zorgen, is ervaring, mensenkennis en talent een onmisbare component.'

Gerda van der Haak

voice-over | camera | backoffice

Gerda begon haar carière eveneens in de reiswereld, waarna ze zich eind jaren negentig meer ging richten op backoffice en fotografie. De ontdekking van haar warme voice-over stem in 2004 zorgde voor een omslag van haar carière. Enerzijds bleef ze zich bezighouden met woningfilms en woningfotografie, maar daarnaast heeft ze zich meer en meer toegelegd op de voice-over klussen

Als vaste voice-over binnen ons bedrijf, heeft ze meer dan duizend woningfilms ingesproken en enkele honderden bedrijfsvideo's. Daarnaast werkte ze voor grote bedrijven als Adobe, Microsoft, Kpn, Heineken en Harley Davindson. Je hoort haar veel in e-learningtrajecten en rondleidingen.

Tot slot regelt Gerda binnen Van der Haak videoproductie de backoffice en de adminstratie.

' Gevoel leggen in een productie, dat is wat spreekt. Zowel in beeld als in verhaal, biedt dat de extra dimensie'

Iris van der Haak

voice-over | camera

Iris is een van de jongste medewerkers binnen het familiebedrijf. Toen er op een bepaald moment binnen onze klantenkring werd gezocht naar een kinderstem, werd Iris opgeleid om de klus te klaren. Dat geheel niet zonder succes. De klant was erg enthousisat en sinds dien is ze regelmatig te horen op de radio en de TV. Zo werd ze gevraagd om voice-over te zijn in een project over de val van de brug bij Arnhem in de tweede wereld oorlog, waarbij Iris de stem was van een meisje in de oorlog. Daarnaast werkte ze onder andere voor Geox en Nintendo, was ze samen te horen met Edwin Rutten (Ome WIllem) in een reclame voor het Nationaal Militair Museum en is ze te horen in een reclameproject van Unicef en ING. "Iris is ontzettend goed regisseerbaar", aldus een van haar opdrachtgevers.

Tot slot is ze zich aan het specialiseren in camerawerk, met name bij onze live meercameraprojecten. Zo stond ze al voor de Simple Minds, schoot ze beelden van de Golden Earring, flirte ze vanachter de camera met Sieb van der Ploeg en legde ze Johnny de Mol vast tijdens een evenement waaraan hij meedeed in het kader van zijn programma Down met Johnny. Iris: een veelzijdig talent binnen het bedrijf

' Enthousiasme en eagerness, dat zijn uitingen van passie in een productie. Zonder passie, geen succesvol resultaat'

Het recept voor een succesvolle productie? Kennis, ervaring, passie, gevoel & het juiste team

Vaak gestelde vragen (FAQ)

 • Hoe begin je met een goede bedrijfsvideo?

  Bij een goede bedrijfvideo is het als eerste van belang voor wie hij bedoeld is. Wil je een commerciële teaser voor op social media, moet het een aandachttrekker zijn op de beurs. Misschien wil je wel een informatief filmpje voor op de website. Wie is de kijker. Dat is je startpunt.


 • Moet ik zelf alles bedenken?

  Wij vragen meestal wel input vanuit de klant. Dat verhoogt de betrokkenheid en u weet veel meer over uw bedrijf dan wij kunnen bedenken. Echter er zijn ook producties waarbij het productieteam alles voor u uitdenkt. Vraag een vrijblijvend gesprek aan.


 • Is een bedrijfsvideo laten maken duur?

  Dat hoeft niet. Een interview kan, als er voldoende licht is door één man worden opgenomen. Maar, je kunt voor dat interview ook een regisseur, camera- & geluidsman en belichting inzetten. Op deze manier kun je spelen met je budget. Inzetten waar nodig, bespaar waar het kan.

 • Kan ik dat niet gewoon zelf doen?

  Hoe goed bent je met camerawerk, marketing, compositie, beeldvorming, scherptediepte, focus, interviewtechniek, filmlengte en overbrengen van sfeer. Dat soort dingen.
  Kun je dat? -> zelf doen!
  Twijfel? -> één fout shot zegt ook meer dan 1000 woorden

 • Wat levert een bedrijfsvideo me op

  De nieuwe generatie kopers wil snel een persoonlijk beeld van jou als ondernemer. Ze zoeken vaak eerst op Youtube. Op google zorgt een bedrijfdfilm voor betere vindbaarheid. Voorts vinden bestaande klanten het aangenaam om je te kennen. Dat maakt ze loyaal en vriendelijker bij problemen.

 • Ik ben geen acteur, moet ik in beeld?

  Een persoonlijke film plaatst je als kijker midden in het bedrijf. Het ongemerkt en adhoc filmen van medewerkers is een goede manier om een natuurlijk beeld te krijgen. Soms is het goed wanneer een directeur of werknemer wat zegt, mits dat natuurlijk over komt. Wij coachen u daarop.

Tarieven

Voor professionele marketinggerichte videoproductie!